PENGEDAR JAMU SUSUK DARA

Entri Terkini

Carian Anda...

Loading...

Tuesday, July 17, 2012

Rumah Kami (^______^)

Salam rakan-rakan dan pembaca semua. Entri ni sebenarnya antara mahu dengan tak mahu je nak publish tau. Nak letak tajuk apa pun tak tahu. Namun entri ini dipublishkan juga sebab........ ramai sangat kawan-kawan yang tanya pasal gambar rumah. Yela dari awal cerita beli rumah sampailah dah dapat kunci rumah semua diceritakan. Tapi bila dah pindah masuk rumah baru senyap... gambar pun tak ada...

Dah 3 bulan duduk rumah baru tapi tak upload-upload lagi gambar. Aduhaiiiii... serba salah tau nak tepek gambar rumah. Nanti orang kata nak show off plak. Bila tak tepek orang kata kedekut pula. Harapnya dengan terbitnya entri ini tak adalah orang nak kata Queen nak show off ke... kedekut ke... eh... eh... Queen tak macam tu tau. Cuma segan aje.. o_______O sebab Rumahku Syurgaku ini tidaklah besar mana. Setingkat je pun... harga pun murah je... lokasi rumah pun jauh di perkampungan.. berdekatan dengan laut... Segan sebab kami ni orang laut jer... hehehe ayat tak boleh blah!!

Walau kecil, murah dan jauh di ceruk tapi Queen gembira dan bahagia berada di dalamnya. Hasil titik peluh kami setelah berkahwin selama 3 tahun ini. Untuk mendapatkan rumah ini terlalu banyak cabaran dan dugaan dari Allah SWT. Namun memang tertulis ia adalah rezeki kami akhirnya ia menjadi milik kami jua. Alhamdulillah.

Jomlah layan gambar-gambar di bawah yer.... Jangan bosan dan jengkel melihatnya dan yang paling penting jangan marah ok! (^_____^)

Pamdangan dari luar
Car porch






Laman

bahagian tepi rumah





Ruang tamu




4 bilik yang sederet




bahagian dapur




Pandangan dari dapur ke depan




Pandangan dari ruang tamu ke laman luar



Jangan marah ye.. sebab gambar-gambar ni sebelum rumah di touch up. Sekarang ni memang lain la rupanya. Tak adalah lain mana pun. Sama juga saiz dan kedudukannya cuma wajah jelah yang berubah sikit.. Sikit je pun. Tak banyak mana sebab ONGKOSnya pun ciput jer. 

Okla ni kan.. Hope you all berpuas hati yer.. Bab-bab deko bukan tak nak interprem cuma deko-deko bersama Queen belum siap sepenuhnya. Buat sikit-sikit... Bila dekorasi dah siap semuanya InsyaAllah kalau tak malu akan ku tepekkan di sini yer... 

p/s: selamat datang ke rumah Queen yang tak seberapa ni yer.. o______O

20 comments:

  1. Ha baru puas dapat nengok rumah queen, besar dan cantik yea...sekarang kalau dah renovate mesti lagi cantik kan..

    ReplyDelete
  2. hihih..laman n sisi tu ok gak luas..boleh bt open hause raya nnt..kat area mana nie..queen klang kat mana?....saya kt kg jawa...hihi klang gak..

    ReplyDelete
  3. takpe QOB sikit2 tambah2..lama2 sok lawo n bertambah2 gorjes lah..kan kan..hehehe

    sy pun buat sikit2 touch up je..barang2 basic je..asal x semak mata memandang :)

    ReplyDelete
  4. Besarlah Queen puas dah ada rumah sendiri kan. Tak perlu keluar duit utk menyewa bagai. Duit sewa boleh buat beli keperluan lain...

    ReplyDelete
  5. uikk... besar la rumahnya... memang puas hati ni... syukur mendapat rumah yang baik...

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah ada rumah sendiri... cantik tidak rumah kita bukan fizikal je kan? kita kenalah pandai bagi 'cantik'...

    ReplyDelete
  7. Tahniah Queen, cantik je umah ni KA tgk! nnti leh tambah sikit2 bgi tambah cantik yek

    ReplyDelete
  8. klang kan?
    besar, cantik, rumah tepi lagi. puas hati dpt tnam cili, pokok bunga..serai...wahhh bestnyeeee

    nak tgk gak akak deko rumah! :)

    ReplyDelete
  9. nampak besar...sampai 4 bilik ni..mesti besar kn..:)

    ReplyDelete
  10. yer la tunjukla selepas di decor lak..sy suka tengok decor-decor nih..hihi

    ReplyDelete
  11. wah bestnyer duduk rumah baru...nampak besar dan selesa, bahagianya berada di rumahmu syurgamu..hehe,... berkat rumahtangga yang bahagia membawa ke arah terbina mahligai indah..Syukur Kepada Nya.

    ReplyDelete
  12. bestnya ada umah sendiri... besar jugak.. centik... :-)

    ReplyDelete
  13. cntik dan besarnyeeee umh akakkk.. ^_^

    ReplyDelete
  14. slow2.. lelama nanti penuhlah hiasan luar dan dalam rumah tu.. ;)

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah kan queen.. kecik2 pun rumah sendiri.. tapi tgk rumah queen nih bukan kecik dah.. memang besar.. laman pun luas.. suker tgk!

    ReplyDelete
  16. cantik lah umah dia...

    :)

    serious jeles nih..!
    hehe...

    ReplyDelete
  17. alhamdulilah.rezeki.
    cantik susunan bilik tu sederet je '',
    area mana ni kak?
    semi D ye?

    ReplyDelete
  18. Salam Sal....brtuah kak atie sampai gak ke rumah Sal yg cantik tu..jenuh gak cari..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute